Adventure Menu
I když není čas ani prostor na vaření a nemáte se kde pořádně najíst, nemusíte odbývat své tělo těžko stravitelnými konzervami, polotovary či instantními jídly. Připravte si Advenutre Menu - poctivé domácí jídlo s dlouhodobou trvanlivostí a samoohřevným systémem.
Kvalitně se najíst tak můžete v kempu, na chatě, na vodě, v kanceláři, na cestách… Zkrátka kdekoli a kdykoli. Jídlo Adventure Menu je plnohodnotným ručně vařeným jídlem vyrobeným v České republice. Díky unikátní technologii sterilace je připraveno zcela bez konzervantů, obávaných „éček“ a jiných chemických přísad. Je tedy 100% přírodní, přesto zaručuje až tříletou trvanlivost. Sterilované jídlo si uchovává svou přirozenou chuť, vůni a vzhled společně s nutričními hodnotami a extrémní trvanlivostí. Jídlo je v takzvaném tekutém stavu, není dehydrované, není instantní, je připravené k okamžité konzumaci. Stačí jej ohřát. To je možné mnoha způsoby: v mikrovlnné troubě, v kotlíku, v horké vodě. Unikátní je však možnost tzv. samoohřevu, kdy sáček s jídlem vložíte do speciálního ohřívacího vaku, tzv. Zipper-bagu, přidáte samoohřevnou kapsli a trochu vody. Samoohřevná kapsle je jednorázová a funguje na principu exotermické reakce mezi nehašeným vápnem a vodou. Ta vytvoří teplotu až 100°C a takto horká pára ohřeje jídlo i v extrémních podmínkách za 12 minut. Zipper-bag můžete používat znovu a znovu, kapsle je po použití zcela rozložitelná, tudíž jí můžete zakopat kdekoli v přírodě. Jídlo Adventure Menu je vyráběno ručně, tradičními postupy z čerstvých surovin od lokálních farmářů a zemědělců. Žádné polotovary. Většina jídel je bezlepková, vyráběna z unikátní směsi kukuřičné a rýžové mouky. Na výběr jsou i bezlaktózová, či bezvaječná jídla. Adventure Menu nabízí výběr z několika druhů velmi chutných a výživově hodnotných jídel z české, ale i světové kuchyně (například hovězí guláš s bramborem, vepřové s knedlíkem a zelím, jelení ragú s bramborovými špalíčky, pikantní kotlík s bulgurem, atd. nově také steak z lososa s čočkovým ragú, hovězí na tymiánu, masové koule s basmati a rajskou omáčkou či kuřecí křídla na medu a chilli) včetně jídla pro vegetariány (zeleninové rizoto po provensálsku) a dokonce i pro vegany (tandoori quinoa). Součástí AdventureMenu jsou i samotná masa bez přílohy (krůtí na cibulce, vepřové na kmíně) a vysokokalorické snídaně (rýžový nákyp se švestkami, žemlovka s jablky a skořicí). Samostatnou kategorii pak tvoří sušená masa Jerky (hovězí a krůtí).